Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Waarom zalmolie nuttig is voor honden

Zalmolie voor honden laat zeer goede resultaten zien. Dit is ook de reden dat momenteel veel mensen zalmolie geven als dagelijkse toevoeging aan het hondenvoer. Zalmolie was al lange tijd populair als supplement voor mensen en wordt nu ook bij honden als gezondheidsbooster gebruikt.

Wat is zalmolie voor honden?

De naam zegt het al, het is geraffineerde olie afkomstig van vis. Het bevat belangrijke vetzuren die bijdragen aan de gezondheid van je hond. De vetzuren in zalmolie zijn omega-3 en omega- 6 vetzuren. Vissen maken deze vetzuren niet zelf aan, maar krijgen ze binnen via algen. 

Omega 3 vetzuren hond

De belangrijkste omega 3-vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). ALA is een plantaardige omega-3-vetzuur die het lichaam van je hond niet zelf kan aanmaken. EPA en DHA kan je hond wel zelf aanmaken maar dan in een kleine hoeveelheid. Het is dus belangrijk voor de gezondheid van je hond om deze vetzuren binnen te krijgen via voeding of als supplement. 

Omega 6 vetzuren hond 

Deze maken deel uit van een groep meervoudig onverzadigde vetzuren. Linolzuur is het bekendste omega 6-vetzuur. Het lichaam van je hond kan ook dit vetzuur niet zelf aanmaken en daarmee is het dus een essentieel vetzuur. Andere omega-6 vetzuren zijn arachidonzuur (AA) en gamma-linoleenzuur (GLA). AA kan het lichaam wel zelf maken uit linolzuur. 

Waarom geef ik mijn hond zalmolie?

De verhouding aan omega-3 tot omega-6 vetzuren is in zalmolie veel gunstiger dan de oliën en vetten die producenten in hondenvoeding gebruiken. Geef je dus zalmolie, dan krijgt je hond meer belangrijke vetzuren binnen. Vooral de EPA en DHA hebben een belangrijke functie in het lichaam van je hond. Vaak geven we zalmolie aan honden voor het behoud van een gezonde en een glanzende vacht. Toch heeft het een veel bredere werking. Het geeft namelijk een belangrijke ondersteuning aan het immuunsysteem en de gewrichtsfunctie van honden. Verder heeft het een gunstige invloed op de conditie van het hart. Ook voor honden die dagelijks veel energie moeten leveren is het een belangrijke aanvulling op het dagelijks rantsoen. Genoeg redenen dus om dagelijks een scheut zalmolie aan het voer toe te voegen.  

Neemt mijn hond de zalmolie gemakkelijk op? 

Ja, de meeste honden zijn gek op zalmolie omdat het alleen uit vet bestaat. Doordat het een vloeistof is kun je heel gemakkelijk een scheutje over het voer toevoegen. In tegenstelling tot veel andere supplementen is het dus gemakkelijk om binnen te krijgen.  

Hoeveel zalmolie geef ik aan mijn hond

Het is een heel betaalbaar product doordat je dagelijks een klein scheutje toevoegt. Op onze verpakkingen kun je vinden wat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is. Dit is afhankelijk van het gewicht van je hond.