Waar ben je naar op zoek?

Hondenvoer zonder granen

Hondenvoer zonder granen

De naam zegt het al het dit hondenvoer bevat geen granen. Wij kiezen er bewust voor om in onze assortiment ook voer aan te bieden wat graanvrij is en van de allerhoogte kwaliteit. 

Hoe is hondenvoer met granen ontstaan?

Honden en mensen leven al meer dan 10.000 jaar samen. In die tijd zijn ze samen geëvolueerd. Het voedsel van de mens werd in die jaren gedeeld met zijn hond. Doordat mensen steeds meer granen zijn gaan eten, kreeg de hond dit ook binnen. Het verteringsstelsel van de hond evolueerde zodanig, dat het in staat is om de koolhydraten uit granen te verteren. Honden zijn hierdoor geen pure carnivoren meer, maar omnivoren (alleseters). Dit betekent dat ze zowel vlees, als plantaardig materiaal kunnen verteren. Ook kunnen ze, in tegenstelling tot pure vleeseters, taurine (belangrijk voor een goede functie van zenuwweefsel en de spieren) en vitamine A uit plantaardig materiaal halen, link naar blog 

Waarom dan toch graanvrij hondenvoer voeren?

Het verteringstelsel van de hond is net als de wolf uitgerust om vlees te verteren. De tanden zijn gemaakt om het vlees af te scheuren. Dit in tegenstelling tot de platte tanden van planteneters die het eten vermalen. Planteneters gebruiken het enzym alymase in hun speeksel om plantaardige zetmeel af te breken. Honden hebben dit enzym niet in hun speeksel, waardoor zetmeel pas in de darmen kan worden afgebroken. De relatief grote maag heeft een hogere zuurgraad om dierlijke proteïnen te verteren en bacteriën uit rottend vlees te doden. De hond is dus goed uitgerust om vlees te verteren. Sommige honden hebben toch moeite om granen en gluten te verteren. Een vaak gezien probleem is dat honden huidirritaties krijgen bij een granen- of glutenallergie. Voor deze honden kan granenvrij of glutenvrij hondenvoer helpen.

Waarom is Go Native graanvrij hondenvoer zo speciaal?

Net als mensen zijn honden niet gebaat bij voeding die kunstmatige ingrediënten bevat en goedkope vulstof met veel zout en vet. Daarom is de missie bij de Go Native hondenvoeding om de hond alles te bieden dat zo gezond en natuurlijk mogelijk is. Zo bied je jouw hond dezelfde kwaliteit als de voeding die je voor jezelf kiest. Alle varianten zijn graanvrij en glutenvrij: als zetmeelbron is aardappel gebruikt; ideaal voor honden die gevoelige darmen hebben of een glutenintolerantie. Alle soorten bevat 70% aan dierlijke eiwitten zoals eend, zalm en haring. 

Lees meer

Filters

€ 0,00
€ 70,00
Gewicht hond (volwassen)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »