Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Wat is geperst hondenvoer?

Het productieproces van geperst hondenvoer is anders dan van de standaard krokante brokken. Geperst voer wordt bereid op een veel lagere temperatuur dan krokant hondenvoer. De naam zegt het al maar tijdens het productieproces wordt de brok geperst. Hiermee kun je stellen dat de natuurlijke ingrediënten en daarmee de voedingsstoffen op een andere manier bewaard blijven. Ze worden namelijk minder beschadigd door de lagere verhitting.

Verschil tussen geperst hondenvoer en krokante brok 

Als we kijken naar het productieproces dan zit hier een belangrijk verschil. Geperste brokken worden dus verwerkt op lagere temperaturen van ongeveer 70 tot 80 graden. Dit in tegenstelling tot een krokante brok waarbij we moeten denken aan temperaturen van 140 graden.  

Verder zit het verschil in de verteerbaarheid van de brokken. Geperste brok wordt op een andere manier verteerd doordat het in de maag uiteen valt en hiermee voedingsstoffen gemakkelijker kunnen worden opgenomen. Anderzijds is een krokante brok smakelijker voor de hond aangezien deze een vetlaagje  heeft wat om de brokken zit. Ook heeft een krokante brok meer volume waardoor een hond meer ‘buikvulling’ heeft.

Voordelen van geperst hondenvoer 

Heb je een hond met een gevoelige maag, dan kan geperst voer een aanrader zijn. De reden is dat het een gunstig effect kan hebben op de spijsvertering en deze minder zwaar op de maag kan liggen. Geperste hondenbrok valt namelijk uiteen in de maag. Geperste brokken zijn ook uitstekend te combineren met vers vlees. Zoals je kunt lezen kunnen er dus verschillende voordelen zijn. Hieronder zetten we ze nog even voor je op een rijtje. 

  • Door de lage temperaturen tijdens het productieproces blijven voedingsstoffen beter bewaard. 
  • Gunstig effect op de spijsvertering, waardoor het geschikt kan zijn voor honden met een gevoelige maag. 
  • In vergelijking met krokante brokken hoef je minder te geven. 
  • Vers vlees en geperste brokken zijn goed te combineren. 

Uit welke soorten geperst hondenvoer kun je kiezen?

Mijnhondenvoer.nl biedt een breed assortiment geperst hondenvoer aan te bieden. Hiermee kun je vanaf de puppyleeftijd al kiezen voor onze geperste puppybrok. 

Heeft je hond geen specifieke problemen, dan kun je daarna overstappen op de normale geperste brok voor volwassen honden. 

Heb je een hond met een overgevoelige spijsvertering, dan adviseren wij om te kiezen voor de geperste Sensitive. De Sensitive bevat net als de andere varianten hoogwaardige eiwitten en vetten waardoor deze geperste brok bestaat uit een rijk en gevarieerd patroon van aminozuren en vetzuren. Alleen in tegenstelling tot de andere varianten is lam als enige eiwitbron gebruikt in dit voer.

Zoek je een geperste brok voor een hond die veel energie verbruikt? High Energy geperst is een volledige en hoogwaardige geperste brok die speciaal is samengesteld voor volwassen honden die veel energie verbruiken. De mineralen- en vitamineverhouding van de High Energy geperst is afgestemd op actieve honden. Daarom is ook gekozen voor kip en rijst als de belangrijkste ingrediënten. 

Hoe overstappen van krokante brok naar geperst hondenvoer?

Maak je de overstap van krokante brok naar geperst hondenvoer? Dan is het belangrijk om te weten dat je niet geleidelijk moet overstappen. Dus niet de krokante brokken mengen met het geperst voer. Het beste is dus om in één over te stappen op het geperst voer. De reden is dat de vertering van geperste brok anders is. Je kunt dit vergelijken met de vertering van vers vlees. Belangrijk is om de ontlasting van je hond even goed in de gaten te houden. Dit kan een paar dagen anders zijn van vorm en geur. Niet direct iets om je zorgen over te maken maar dit moet zich na een paar dagen wel herstellen. Heb je ondanks deze informatie vragen dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.