Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Hondenvoer: Waar moet ik nu voor kiezen?

Als eigenaar wil jij het allerbeste voor je hond. Daarom is het goed om je te verdiepen in het voer wat je dagelijks geeft. Mijnhondenvoer.nl zet een aantal belangrijke aspecten voor je op een rijtje.

Wat voor soorten hondenvoer zijn er in de markt?

  1. Geperste brokken: hondenbrokken worden gemaakt op lage temperatuur rond de 75 graden. Een mengsel van natvoer en droogvoer wordt door een mal geperst om de brok te maken. Geperste brokken vallen in de maag uiteen waardoor de belasting op de maag van een hond minder is.
  2. Krokante brokken: Worden gebakken op een hoge temperatuur boven de 100 graden. Van een krokante brok geef je meer volume waardoor de maag van de hond meer gevuld wordt dan bij een geperste brok. Ook is de structuur van deze brok anders dan die van een geperste brok. Honden moeten wat harder kauwen.
  3. Natvoer: Dit zijn de blikjes, kuipjes en dinervarianten. Bij droogvoer ligt het percentage vocht tussen de 3 en 12 procent en bij natvoer ligt dit tussen de 60 en 84 procent. Over het algemeen geldt dat je in gewicht meer natvoer moet geven dan droogvoer om het energieniveau van je hond op peil te houden. De smaak van natvoer is bij veel honden zeer gewild.
  4. Vers vlees: Hiermee bedoelen we onverhitte voeding. Naast vlees kan dit ook zijn: orgaanvlees, vis, gevogelte, botten, melk of eieren. De producten worden gekoeld bewaard of diepgevroren. Mensen die ervoor kiezen om hun hond op een natuurlijke manier te voeden kiezen vaak voor vers vlees.

Over de vraag wat nu het meest geschikt is voor honden lopen de meningen behoorlijk uiteen. Voor alles is een voor- en een nadeel te noemen.

Waar moet je op letten als je hondenvoer koopt

Goed hondenvoer bevat genoeg (16%) dierlijke vetten en vlees. Mijnhondenvoer.nl heeft de keuze uit hondenvoer tot een dierlijk eiwitpercentage van 70%. Helaas zijn er ook veel honden die allergische reacties vertonen op bepaalde soorten hondenvoer. Vaak zit de trigger dan in een dierlijke eiwitbron in het voer. Welke eiwitbron de trigger veroorzaakt verschilt per hond. Eiwitbronnen waar weinig allergische reacties op ontstaan zijn zalm en haring, lam en eend.

Sommige honden hebben ook een overmatige reactie op granen en gluten. Wil je dit uitsluiten dan is het zinvol om voer te proberen met een hoog aandeel aan dierlijke eiwit en vrij van gluten en granen, zoals de hoogwaardige hondenvoeding van Go Native.

Waaraan herken je of het voer geschikt is voor je hond

Reageert je hond goed op het voer dan zie je dit direct terug in de spijsvertering, energie en huid/vacht. Hou dit dus goed in de gaten wanneer je verandert van voer.

  1. Wanneer de spijsvertering goed werkt, dan laat je hond geen tot weinig scheten, poept niet overmatig en heeft mooie vaste ontlasting.
  2. Energie: het energieniveau van je hond is een belangrijke graadmeter wat grotendeels bepaald wordt door de voedingswaarde in het voer dat je geeft.
  3. Huid/vacht: Tenslotte is aan de vacht/huid veel af te leiden. Honden horen niet overmatig te verharen en mogen geen jeuk hebben.

Hoeveel hondenvoer geef ik aan mijn hond?

Elk merk hondenvoer bevat verschillende combinatie van ingrediënten. Het is daarom moeilijk aan te geven hoeveel je hond precies moet hebben. Verstandig is om altijd te kijken naar een voertabel wat ieder merk hanteert. Blijf daarbij ook vooral goed kijken naar je hond. Het is namelijk geen exacte wetenschap en de ene hond heeft gewoon iets meer voer nodig dan een andere hond.

Advies van MIJNHONDENVOER

Zie je nog steeds door de bomen het bos niet meer? Wij bieden een breed assortiment aan hondenvoer. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag met het vinden van het meest geschikte voer voor je hond.