Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Diner hondenvoer: Wanneer geef je natvoeding?

De naam laat al geloven dat het lekker is en dit klopt want honden zijn er dol op. Er zijn diverse redenen om de overstap te maken naar natvoeding. Diner is natvoeding die uitkomst kan bieden. Lees in onze blog meer over de voor- en nadelen van Diner hondenvoer.

Wanneer geef je natvoeding aan je hond?

  1. Wanneer je hond moeilijk wil eten dan kan diner een uitkomst bieden. Diner zal door de meeste honden als zeer smakelijk worden ervaren. Wanneer je het voer nat maakt, dan komt er een geur vanaf waar je hond dol op is. Hierdoor zal je hond het gemakkelijk opnemen.
  2. Sommige honden zijn gebaat bij extra vochtopname door medische problemen. Het is moeilijk om je hond duidelijk te maken dat het verstandig is om meer te drinken. Doordat je de diner mengt met een groot percentage water krijgt je hond veel vocht binnen. Bovendien is het water lauw, waardoor het vocht nog sneller wordt opgenomen.
  3. Honden met overgewicht kun je tijdelijk op de diner zetten. Ook hier speelt het grote vochtgehalte een belangrijke rol aangezien dit geen energie bevat, maar de hond wel een verzadigd gevoel krijgt.
  4. Als je hond wat ouder is gaat ook het kauwen vaak moeilijker. Doordat je de diner weekt met lauw water zal je hond het gemakkelijker opnemen dan hardere brokken.

Wat is diner voor je hond?

Diner is een natvoeding. De Diner van Dommelsche Watermolen bestaat uit dierlijke eiwitten, granen oliën en vetten, mineralen en granen. Hierdoor is het een zorgvuldig samengesteld volledig voer voor jouw hond.

Waar moet je op letten als je diner aan je hond geeft?

Het nadeel is dat honden die dinervoeding krijgen eerder last hebben van tandplak en tandsteen dan honden die harde brokken krijgen. Als plaque niet wordt verwijderd door langdurig kauwen, dan kan het veranderen in tandsteen. Dat  veroorzaakt pijnlijk tandvlees en als dat niet wordt behandeld kan het gaandeweg leiden tot tandvleesaandoeningen. Een uitkomst zijn dan kauwstaafjes.  Deze dental sticks hebben een uniek ontwerp met spiraalvormige ribbels om tandplak te verwijderen. Daarnaast zorgt het voor een frisse adem door natuurlijke pepermuntextract! Ze zijn natuurlijk en bevatten geen suiker en kunstmatige kleur- en of smaakstoffen. 

Hoe geef je diner aan je hond

Je maakt de diner aan met lauwwarm water en laat het even staan. De hoeveelheden voer vermeld in de tabel zijn de dagelijkse voerbehoeftes, bij voorkeur te verstrekken in drie maaltijden. In de praktijk kan hier, indien nodig, van afgeweken worden. Belangrijk is om de conditie van de hond steeds goed in de gaten te houden.

Voedingswijzer