Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Is schapenvet goed voor mijn hond?

Als je denkt aan vet dan krijg je hier misschien een negatieve associatie bij omdat vet bekend staat als dikmaker. Toch het is goed om te weten dat vet veel positieve eigenschappen heeft voor honden. Het is namelijk de belangrijkste energiebron voor je hond. In deze blog leg ik je uit waarom het toevoegen van schapenvet bijdraagt aan de gezondheid van je hond.

Hoe draagt schapenvet bij aan de gezondheid van mijn hond?

Schapenvet is geen volledige voeding en is altijd een aanvulling op het normale rantsoen van je hond. Het bevat oliën en vetten waarvan bijna tweederde verzadigde vetzuren en een derde enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Honden vinden vet niet alleen lekker; het is ook belangrijk bij het transport van vitamine A, D, E en K in het lichaam. Het vetmetabolisme van een hond gaat zeer efficiënt om met vet en zet dit gemakkelijk om in energie. 

De vitamines . Deze 2 vitamines heeft je hond nodig voor 

  • ondersteuning van de vacht en huid;
  • ondersteuning van de spijsvertering waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen;
  • gezichtsvermogen;
  • ondersteuning van de weerstand;
  • ondersteunt botten, tanden en spieren. 

Waarom vloeibaar schapenvet voor honden?

Je kunt schapenvet verkrijgen in twee vormen: vloeibaar en gestold. Wij kiezen voor de vloeibare variant omdat hij gemakkelijk in gebruik is. De vloeibare variant kun je gemakkelijk toevoegen aan het droogvoer van je hond. Deze variant bevat dezelfde vitamines als gestold schapenvet, maar wordt vloeibaar gehouden door zonnebloemolie en weipoeder. We hebben geen smaakjes aan het schapenvet van DW toegevoegd. 

Schapenvet voor honden die moeilijk eten

Heb je een hond die zijn neus ophaalt voor elke brok die je voorzet? Vaak is de verleiding dan groot om iets minder gezonds aan je hond te geven, zodat hij toch voeding binnen krijgt. Toch is dat niet zo'n verstandige keuze. Helemaal omdat kieskeurige honden vaak heel slim zijn en net zolang wachten totdat ze iets anders krijgen. Ons advies is om dan eens schapenvet over het voer van je hond te proberen. Schapenvet is namelijk erg smaakvol voor honden waardoor ze hun normale brokken vaak met smaak opeten. Het heeft daarmee een tweeledig doel, enerzijds voor de gezondheid van je hond en anderzijds als traktatie.