Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Hypoallergeen hondenvoer bij een gevoelige spijsvertering

Honden met een gevoelige spijsvertering hebben geen mooie vaste ontlasting. Ook overgeven en winderigheid zijn signalen van een gevoelige spijsvertering. Heeft je hond last van een gevoelige spijsvertering dan is een bezoek aan de dierenarts gewenst om medische oorzaken uit te sluiten. Zijn medische oorzaken uitgesloten dan is de kans groot dat je hond niet goed reageert op het voer wat je geeft. In deze blog leggen we uit wat de meerwaarde is van hypoallergeen voer.

Hoe weet ik of mijn hond hypoallergeen voer nodig heeft?

Wanneer je merkt dat de ontlasting van je hond langere tijd geen mooie vaste vorm heeft of als je hond vaker dan normaal moet braken. De ontlasting is een belangrijke indicator voor de gezondheid van de darmen. Reageren de darmen van je hond niet goed op het voer, dan zul je dit dus direct terug zien in de ontlasting. Ook het regelmatig laten van winden is vaak een signaal dat de darmen in opstand zijn. In de meeste gevallen zit de trigger voor deze verstoring in een dierlijke eiwitbron in het voer. Veel soorten hondenvoer bevatten meerdere dierlijke eiwitbronnen zoals kip en rund. Een verstoorde spijsvertering kan dus goed veroorzaakt worden door één van de eiwitbronnen in het hondenvoer. Daarom is het belangrijk om erachter te komen wat nu de overgevoeligheid veroorzaakt bij je hond. Dit kun je het beste testen met hypoallergeen voer.

Waarom is hypoallergeen voer voor honden zo waardevol?

Hypoallergeen voer is speciaal ontwikkeld voor honden met gevoelige darmen en huid. Daarom is dit voer laag in allergenen, zodat het een negatieve reactie in de darmen vermindert.

Definities van hypoallergeen hondenvoer

  1. Het voer bevat unieke eiwitbronnen: eiwitbronnen met een heel klein percentage (< 2%) van de honden gevoelig voor is.
  2. Het voer is samengesteld uit één dierlijke eiwitbron waardoor de kans op een negatieve reactie aanzienlijk kleiner is.
  3. Het voer bevat gehydrolyseerde eiwitten. Dit zijn eiwitten die in hele kleine stukjes zijn geknipt. Het lichaam van je hond zal ze daardoor niet meer herkennen als dierlijk eiwit.

Welke eiwitten zit in ons assortiment hypoallergeen voer?

Hondenvoer met eend

Dit voer bevat alleen eend als dierlijke eiwitbron. Eend is rijk aan ijzer en biedt honden een hoogwaardige, licht verteerbare bron van proteïne. Eend is bovendien rijk aan aminozuren voor sterkere spieren.

Hondenvoer met zalm

Zalm is een uitstekende bron van proteïne, is licht verteerbaar en draagt bij aan het goed functioneren van de hersenen en een gezonde weerstand. 

Hondenvoer met lam

Lam is van nature licht verteerbaar vlees met in verhouding weinig verzadigd vet. Het is rijk aan aminozuur, vitaminen en mineralen.

Hypoallergene hondensnacks

Zoals we in deze blog uitleggen is het bij overgevoeligheid belangrijk dat je hond één eiwitbron krijgt. Geef je er snacks bij waar een andere eiwitbron in zit dan weet je nog niet waar je hond nu een negatieve reactie op geeft. Daarom is ons advies om een bijpassende snack te kiezen die aansluit bij de eiwitbron in het voer wat je geeft.