Waar ben je naar op zoek?

Geperst hondenvoer

Geperst hondenvoer

Naast de alom bekende krokante, ofwel geëxtrudeerde hondenbrokken bieden we ook geperste hondenbrokken aan van Dommelsche Watermolen. Deze persbrok is zeer geschikt voor honden van zeer grote rassen.

Bij een geperste brok wordt de methode koud persen gebruikt. Koud is relatief; de temperatuurstijging ontstaat door de drukverhoging en loopt op tot ongeveer 70 graden. Bij die temperatuur veranderen de eigenschappen van de vetten en vitamines nauwelijks, waardoor ze optimaal kunnen worden opgenomen in het lichaam.

Het soortelijk gewicht van een geperste brok is een stuk hoger dan die van krokante hondenbrokken. Een krokante brok bevat veel meer lucht door het ‘poffen’ in de extruder. Daardoor krijgt een hond die geperste brok gevoerd krijgt veel minder volume in de maag. Ook heeft het verschil in dichtheid van de brok veel invloed op de manier waarop beide brokken worden verteerd.

Een krokante brok kan veel vocht opnemen. Dit gebeurt dan ook in de maag, waarbij deze nadat die zich heeft verzadigd met maagsappen al snel uiteen valt. Een geperste brok is massiever en neemt nauwelijks maagsappen op, maar wordt van buitenaf afgebroken door de maagsappen. Hierdoor mengt een geperste brok zich ook meer met de maaginhoud dan een geëxtrudeerde krokantbrok die meer de neiging heeft om bovenin de maag te drijven.

Vanwege de grote verschillen in de wijze waarop een krokante en geperste hondenbrok worden afgebroken in het spijsverteringsproces is het belangrijk om deze twee soorten niet met elkaar te mengen. Daarnaast is het goed om te weten dat een geperste brok vanwege zijn structuur beter kan worden gecombineerd met vers vlees dan een krokante brok.

Lees meer

Filters

€ 0,00
€ 60,00
Gewicht hond (volwassen)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »