Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Hond en vis; gaat dan samen?

In veel soorten hondenvoer is vis verwerkt en dit is niet zonder reden. Als vis op de juiste manier voor honden is bereid, dan heeft het namelijk zeker voordelen! Benieuwd welke? Lees dan verder…

Wanneer geef ik mijn hond vis?

Vis is goed voor honden omdat het een gezonde bron van eiwitten is. Vette vis zoals zalm, haring en forel zijn uitermate voedzaam. Ze bieden honden overvloedige omega 3 oliën voor een glanzende vacht, een gezond hart en een sterk immuunsysteem. Daarnaast is het zeer geschikt voor honden met gevoelige darmen en huid. Deze honden reageren namelijk beter op vis dan op vlees als eiwitbron. Heb jij een gevoelige hond? Dan is het verstandig om voer te proberen waar zalm of haring als enige eiwitbron aan toe is gevoegd; zogenoemd mono-proteïne hondenvoer

Hoe geef ik veilig vis aan mijn hond?

Vis heeft veel voordelen als hondenvoeding, maar het is belangrijk om te weten hoe honden veilig vis kunnen eten om de risico’s van graten te voorkomen.

Botten zijn de belangrijkste zorg bij het beslissen of honden veilig vis kunnen eten. Als je de vis goed kunt fileren dan neem je het risico op verstikking weg of dat een darm wordt doorboord door een visgraat. Visgraten zijn klein genoeg voor honden hond om ze door te slikken, maar ze kunnen vast komen te zitten in het spijsverteringskanaal en daar voor problemen zorgen. Hoe dan ook, het is een pijnlijke ervaring voor de hond en het zorgt voor een flinke dierenartsrekening. Daarnaast is rauwe vis gevaarlijk omdat het bacteriën kan bevatten die ziekten veroorzaken, waaronder salmonella en listeria. Honden zijn niet immuun voor deze bacteriën, dus het is belangrijk dat ze alleen goed gekookte vis eten. 

De gemakkelijkste en veiligste manier om uw hond het goede van vis te geven, is in een gezond, uitgebalanceerd hondenvoer. Droog hondenvoer met vis, zoals Go Native Herring of Go Native Salmon, biedt alle smaak waar honden van houden en de voeding die ze nodig hebben zonder enig risico op botten, parasieten of ziekte.

Wil je helemaal in de lijn van het vis blijven? Dan kun je bijpassende snacks geven waar alleen vis in is verwerkt.