Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

De Tervurense herder die niet op gewicht kwam

"Tot onze grote verbazing zagen we na 2 maanden dat Farrel wat in gewicht was aangekomen. Na een controle bij de dierenarts op de weegschaal bleek dat hij in een maand 1,5 KG was aangekomen."

Op 9 Februari 2013 is bij ons het 1e nest Tervurense Herder pups geboren. Onze teef is die dag bevallen van 8 gezonde pups. 4 reutjes, en 4 teefjes. Vanaf zijn geboorte had onze reu Farrel al moeite met op zijn gewicht te komen.
De puppybrokken die bij alle andere pups goed werkten, bleven bij hem zonder resultaat. Aankomen deed hij wel, maar niet in de toename die bij de andere pups zichtbaar was. Toen de puppytijd voorbij was, hebben we steeds andere merken brokken geprobeerd. Ondanks dat hij al die brokken lekker vond, bleef het resultaat steeds uit. Gelukkig werd hij niet magerder. 
Ook de dierenarts wist niet waar het nu aan lag. Bloed afgenomen om te kijken of er lichamelijk problemen waren. Gelukkig was er lichamelijk niks aan de hand met onze hond.
Op advies van de dierenarts voeding supplementen geprobeerd. Ook dat werkte niet in zijn voordeel.

Farrel is nu 6 jaar oud. Vanaf ongeveer 3 jaar is de groei in hoogte en breedte er wel uit. Op deze leeftijd mag hij rond de 27 KG wegen, maar hij schommelt al jaren rond de 17 KG. Gelukkig belemmert hem dit niks in zijn doen en laten. Het is een vrolijke reu, die goed met de rest van onze roedel mee kan. Spelen, rennen, zwemmen, aan niks is te zien dat hij te mager is. Zijn volle vacht maskeert dit een beetje.
Behalve als hij dan uit het water komt, dan zie je dat er wat kilo’s bij mogen.

Ongeveer een half jaar terug werden we geattendeerd op Engage Beef van Redmills. Na ons te hebben laten inlichten, hebben we thuis een zak brokken gekocht. Besteld bij mijnhondenvoer.nl. Baadt het niet, dan schaadt het niet, was onze gedachte.
Tot onze grote verbazing zagen we na 2 maanden dat Farrel wat in gewicht was aangekomen. Na een controle bij de dierenarts op de weegschaal bleek dat hij in een maand 1,5 KG was aangekomen.
Ook zijn vacht vertoont geen verschil, wat je bij sommige andere merken brokken nog wel eens ziet gebeuren. Nu, na een half jaar zit Farrel op een gewicht van 22 KG. Bij ons krijgen de honden 1x per dag een vaste hoeveelheid aan brokken. Voor ons is het nu zeker, dat Farrel op deze brokken blijft zitten. 
We hebben nog steeds dezelfde vrolijke reu, maar nu een die op een wenselijk gewicht zit.


Remco en Liek
Tervuerense Herder Kennel Hautesse

St. Hubert