Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Voerwijzer.com testte alle varianten van Go Native

Meike van Voedingswijzer.com beoordeelde de brokjes van Go Native. Ben je benieuwd naar haar oordeel?

Go Native is sinds vorig jaar in Nederland en België verkrijgbaar, en lijkt steeds populairder te worden. Waarin onderscheidt Go Native zich van andere merken?

Kenmerken Go Native hondenvoer

  • Ze gebruiken geen vlees uit de intensieve veehouderij, maar scharrelkip en scharreleend en vis uit biologische kwekerij en gevangen in de Atlantische Oceaan.
  • Alle ingrediënten komen uit Ierland, waar de brokken ook gemaakt worden
  • Het bevat veel vlees of vis (hoger dan gemiddeld vleesgehalte)
  • Graanvrije brokken

Vind ik Go Native een goed merk?
Ik vind de samenstellingen van de Go Native hondenbrokken er prima uit zien. De brokken hebben een prima vleesgehalte, prima koolhydraatbronnen en gezonde toevoegingen zoals broccoli, kurkuma en gember.

Het vleesgehalte is hoger dan in de gemiddelde hondenbrok, wat je kunt zien aan het eiwitgehalte van rond de 30% in combinatie met vlees (of vis) als enige eiwitbron in de ingrediënten. Sommige honden verdragen een hoog gehalte aan (verhit) eiwit niet goed, maar in deze brokken is het eiwitgehalte laag genoeg om voor de meeste honden geschikt te zijn wat dat betreft.

De brokken zijn graanvrij, en bevatten aardappelzetmeel, zoete aardappel en erwtenzetmeel. Dit vind ik prima koolhydraatbronnen.

Diervriendelijkere brokken
Go Native geeft aan alleen scharrelkip en scharreleend te gebruiken, en de vis is biologisch gehouden (zalm) en wild gevangen in de Atlantische Oceaan (haring). Dit levert gezonder en diervriendelijker vlees dan vlees van dieren die in de intensieve dierhouderij gehouden worden.

Wat vind ik minder goed aan Go Native?
De grootste nadelen vind ik dat de brokken gehydroliseerde eiwitten en vitamine K3 bevatten. Gehydroliseerde eiwitten worden gebruikt om de brok lekkerder te maken, maar mogelijk zijn sommige honden gevoelig voor de vrije glutamaat die hier in zit. Go Native gebruikt relatief weinig hiervan. Vitamine K3 is een synthetische vorm van vitamine K, die mogelijk bij langdurig gebruik negatieve gezondheidseffecten meedraagt. Dit wil dus niet zeggen dat je hond ziek wordt van deze brok, maar dat het maar dat het goed is om andere brokken te proberen als je vermoed dat je hond gevoelig is voor vrije glutamaat en ik raad niet aan om langdurig (bijvoorbeeld een half hondenleven lang) brokken met vitamine K3 te voeren.

Omega 3 toevoegen of afwisselen
Wat me opvalt is dat de brok met kip en de brok met eend geen goede omega 3-bron bevatten. Er zit wel lijnzaad in deze brokken, maar de omega 3-vetzuren in lijnzaad (ALA) moeten in het lichaam nog omgezet worden naar bruikbare vormen van omega 3 (DHA en EPA), en dit gebeurt in het hondenlichaam niet heel effectief. Opzich geen probleem, want omega 3 vetzuren oxideren snel in brokken en zijn dan niet meer werkzaam en zorgen zelfs voor ongezonde stofjes. Maar het is wel goed om er zelf nog een goede bron van dierlijke omega 3 aan toe te voegen, zoals vette vis, visolie of krillolie. Dit geldt niet voor de visbrokken, deze bevatten wel genoeg omega 3.Het advies van Meike

Als je brokken zoekt voor… Dan kun je kiezen
Gezonde volwassen hond Go Native Kip of Go Native Eend, aangevuld met omega 3-bron of afgewisseld met Go Native Haring of Go Native Zalm.
Volwassen hond met voedselovergevoeligheid Go Native Eend aangevuld met visolie. Bij allergie voor eend: Go Native Haring of Go Native Zalm.
Pup van klein of middelgroot ras
Go Native Puppy
Pup van groot ras De puppybrokken van Go Native zijn niet ideaal voor honden met een extra groot risico op groeipijn, doordat het calciumgehalte voor hen aan de hoge kant is.

 

Dit artikel is een letterlijke weergave van voerwijzer.com en integraal te vinden op https://www.voerwijzer.com/review-go-native-hondenbrokken/