Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Waarom fokker Keijsershof voeding van Leader geeft

Wij zijn Peter en Marianne de Haar, wij hebben onze kennel v.’t Keijsershof sinds 1992. In 1987 kochten wij onze eerste hond, een kruising Setter en later een mix Foxterriër. In 1990 kwam onze eerste rashond, een Golden Retriever. Voor ons zijn de honden ons leven en onze passie.

Al onze honden leven bij ons in huis en krijgen de nodige opvoeding en training. Ook de pups worden in de huiskamer geboren en grootgebracht tot zij naar de nieuwe eigenaar gaan. De oudere honden voeden vaak de pups al gedeeltelijk op. Daarom houden wij ook de oudere honden tot het moment van overlijden.

Ons eerste nestje Golden Retrievers is geboren op 4 januari 1994. Daar hebben wij toen Kelly (Heavenly-Kelly v.’t Keijsershof) van aangehouden. Met deze teef zijn wij verder gegaan en ontstond de moederlijn die wij tot op heden nog hebben. Verder hebben wij een ander ras in onze kennel gehad, de Rood-Witte Ierse Setters. Met dit ras hebben wij ook een periode gefokt. Dit minder bekende ras heeft veel mooie resultaten opgeleverd. Aanvragen voor pups kwamen vanuit meerdere landen, Finland, Duitsland, Griekenland, Luxemburg en Amerika. Kortom de nakomelingen kwamen in meerdere landen terecht.

Onze passie ligt bij het verantwoord fokken van een gezonde en een mooie golden die ook nog de will to please heeft. Zelf zijn wij actief in het trainen (jachttraining) van onze eigen honden. Door de jaren hebben de nakomelingen uit onze kennel hun waarde bewezen in de gehoorzaamheid (GG1/GG2) en jacht (een veldkwalificatie). Wij hebben al heel wat hoogtepunten behaald met onze honden. Wij hebben inmiddels al een aantal Nederlandse, Duitse en Luxemburgse Kampioenen gefokt. En showen onze honden in binnen- en buitenland. Het showen van je eigen gefokte honden op Crufts (met een plaatsing) was heel bijzonder. Zelfs heeft een Rood-Witte Setter van ons een klasse gewonnen.

Voor het showen moet je het beste uit je honden willen halen. Daar hoort goede voeding en beweging natuurlijk ook bij. Vooral de voeding is essentieel voor de gezondheid en conditie van de hond. Wij voeren sinds een aantal jaren nu Leader en zijn er heel tevreden over. Mijn Hondenvoer en Red Mills voegen daar iets aan toe in de vorm van kennis zoals het geven van adviezen en begeleiding in de fokkerij. Hier waren wij ook al jaren naar op zoek. Niet gewoon een voerleverancier maar meer een samenwerking. Dit werpt wederzijds zijn vruchten af.

Peter en Marianne